Latvijā Zemes stundas centrālais notikums norit Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst.19.30, kur Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" un Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" sniegs "Pavasara nakts koncertu". Biļetes iegādājamas iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīzes" kasēs vai internetā.

Savukārt Tērvetes novadā iedzīvotāji aicināti pulcēties pie Augstkalnes pagasta pārvaldes ēkas, lai kopā dotos latviskās rotaļās.

Limbažos iedzīvotāji tiek gaidīti Baznīcas laukumā un Baumaņu Kārļa laukumā 1, kur notiks gan radošās darbnīcas, gan laukumu izgreznošana ar svecītēm un lukturiem. Klātesošos priecēs akustiskās mūzikas priekšnesumi un dažādi pārsteigumi.

Ķeguma tautas namā paredzēta sadziedāšanās klavieru un ģitāras pavadībā. Iecerētas arī muzikālās spēles par un ap planētu Zeme.

Kuldīgā Zemes stundai veltīti sarīkojumi notiek visas dienas garumā. Plkst.16.00 kuldīdznieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz 1905.gada parku, bet no plkst.19.00 uz Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra pagalmu. Kuldīgā īstenotās aktivitātes aicinās pasākuma apmeklētājus dzīvot videi draudzīgi ikdienas un sarīkojumu moto ir "Domā un rīkojies, skatoties nākotnē!". Tāpat notiks arī radošās darbnīcas "Uzlādē alternatīvi!", "Mājas putnu bērniem", "Mana zaļā ziepīte", kā arī sarunas par Zemes stundas nozīmi vietējā un globālā mērogā.

Amatas novadā cilvēki Zemes stundu aicināti piedzīvot Amatas novada Ieriķu dzirnavu dabas parkā, kas atrodas 72 kilometru attālumā no Rīgas. Te Zemes stundas sagaidīšanas sarīkojums notiks "Gaismas parkā".

Cēsīs iedzīvotājus novada jauniešu dome aicina tikties un sagaidīt Zemes stundu mākslas telpā "Mala". Notikuma gaitā ikviens varēs baudīt dzīvo mūziku un piedzīvot maizes cepšanu skautu gaumē pie ugunskura. Klātesošajiem būs pieejama silta tēja un čili zupa.

Jelgavā Zemes stundu ieplānots svinēt plaši pasākumā "Iesim rotaļās, dziedāsim dziesmas". Sarīkojuma gaitā no svecītēm veidos Zemes stundas logo, vārīs tēju, ceps desiņas, notiks arī viktorīna "Videi draudzīga rīcība", kā arī būs iespēja uzrakstīt savu apņemšanos "Mana zaļā apņemšanās Jelgavai".

Salas novadā Zemes stundai veltīts pasākums noritēs pie Salas kultūras nama. Te Salas novada Jauniešu dome organizē Zemes stundas orientēšanās skrējienu, kuram sekos Zemes stundas svinēšana pie ugunskura.

Baltinavā no plkst.20.15 pie kultūras nama notiks Zemes stundas iedvesmotas komandu nakts spēles.

Dobeles jauniešu dome aicina uz Zemes stundai veltītu sarīkojumu vēsturiskajā Tirgus laukumā, Dobelē.

Pasaules Dabas Fonds atgādina, ka Zemes stunda nav tikai elektroenerģijas taupīšana, bet arī apzināšanās, ka klimata pārmaiņas notiek un ikviens par tām ir atbildīgs. Ik dienu, ik stundu ikvienam ir iespēja rīkoties pret vidi atbildīgi, saudzēt resursus un rūpēties par vides ilgtspēju!