Pasākumu ciklu sadarbībā ar novada pašvaldību realizē kultūras nama "Rīgava" vidējās paaudzes deju kolektīvs "Ūsa". Pirmajā sadancošanās pasākumā, kas norisināsies Salas"pilī", piedalīsies vidējās paaudzes deju kolektīvi no Jaunpils, Daugavpils, Mālpils, Valdemārpils un arī Salaspils pašvaldībām, pastāstīja Salaspils novad pārstāve Lolita Trukšāne.

Projekta mērķis ir veicināt vidējās paaudzes deju kolektīvu koncertdarbību Latvijas novados, rosināt sadraudzību starp Latvijas pilsētu un novadu vidējās paaudzes deju kolektīviem, kā arī iepazīstināt citu deju kolektīvu dalībniekus ar dažādu projektā iesaistīto pilsētu, novadu vai pagastu centru, apdzīvoto vietu kultūrvēsturiskajām un dabas vērtībām – interesantiem kultūras un dabas objektiem.

Projektā tika aicināti piedalīties vidējās paaudzes deju kolektīvi tikai no tām Latvijas pilsētām, novadu vai pagastu centriem un apdzīvotām vietām, kuru nosaukumā ir vārda daļa "pils" - Salaspils, Jaunpils, Jēkabpils, Daugavpils, Mālpils, Sēlpils, Valdemārpils, Ventspils. Projekts paredz rīkot divus sadancošanas pasākumus katrā deju sezonā, un tos katru reizi rīko kāds cits no projektā iesaistītajiem kolektīviem.

Pirmo projekta pasākumu - koncertu "Danči pilī 2014" deju kolektīvs "Ūsa" kā projekta aizsācējs rīko šī gada 17. maijā plkst. 12.00 Nacionālajā Botāniskajā dārzā gadskārtējā stādu gadatirgus ietvaros. Diemžēl dažādu iemeslu dēļ šajā koncertā no aicinātajiem nepiedalīsies kolektīvi no Ventspils, Sēlpils un Jēkabpils, bet pārējie kolektīvi – "Saime" no Daugavpils, "Jaunpils" no Jaunpils, "Krišjānis" no Valdemārpils, "Sidgunda" no Mālpils un "Ūsa"- dejos katrs sešas dejas.

Pārsteigums gadatirgus apmeklētājus un citus skatītājus sagaidīs arī no paša rīta, kad Botāniskajā dārzā nu jau trešo reizi uzstāsies leģendārā grupa "Jumprava". Tiesa, koncerts nebūs tik garš kā parasti, bet pavisam nopietns. Pasākuma gaitā Aigars Grāvers stādīs koku. "Gribu iestādīt koku. Domāju to iegādāties gadatirgū, bet naudas jau muzikantiem nav pārāk daudz. Ceru, ka varbūt kādu koku nopelnīsim par spēlēšanu Botāniskajā dārzā. Jo iestādīt koku – tas ir viens no īstam vīram veicamajiem darbiem!" teic mūziķis.