Šogad Lielās talkas organizatori izveidojuši interaktīvu karti, kurā ikviens var atzīmēt sev zināmās piesārņotās vietas jebkurā Latvijas nostūrī, informē Lielās talkas administrators Kristaps Greckis.

No 18. marta Lielās talkas mājaslapā ikviens tās apmeklētājs varēs iepazīties arī ar pašvaldību, izglītības iestāžu, uzņēmumu, organizāciju un brīvprātīgo entuziastu oficiāli pieteiktajām talkošanas vietām.

Jau 11. martā kartē bija atzīmētas trīs vietas Pierīgā, kur nepieciešama talcinieku čaklā rosīšanās, un tas ir piesārņotais Aģes upes krasts Saulkrastu novada Zvejniekciemā, vairākas atkritumu kaudzes uz Egļupes ceļa iepretim zirgu hipodromam Inčukalna novadā, bet Olaines novadā pie Jūrmalas apvedceļa pagrieziena uz Plakanciemu regulāri tiekot izmesti atkritumi.

Jāpriecājas, ka cilvēku atsaucība ir ļoti liela, tāpat kā vēlme padarīt savu zemi tīrāku, tādēļ kartē atzīmētās vietas, kas jāsakopj, uzrodas kā sēnes pēc lietus, un ikvienam būs iespēja izvēlēties, kur pielikt savu roku.

Šogad Lielās talkas sauklis ir "Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannas istabā!", tādēļ visas aktivitātes būs vairāk vai mazāk saistītas ar Baltijas jūru, lai atgādinātu Latvijas iedzīvotājiem, ka tieši mūsu rokās ir Baltijas jūras veselība un labklājība, un izglītotu sabiedrību par to, kā ikviens ar savu rīcību var mazināt mūsu jūras piesārņojumu, vēsta rīkotāji.

Lielās talkas organizatori aicina iedzīvotājus būt aktīviem un palīdzēt Latvijai kļūt tīrākai, izvēloties sev tuvākajā novadā vai pilsētā reģistrētos talkas punktus un pievienoties kādai no organizētajām talkas vietām.