Allažu pamatskolas direktore Sandra Tukiša norādīja, ka Allažu pamatskolā aug sportiski skolēni. Apliecinājums tam ir allažnieku labie rezultāti dažādās sporta sacensībās novadā un valstī.

"Mūsu skolas audzēkņi ar labiem rezultātiem piedalījušies dažāda līmeņa Eiropas sacensībās, bet viens audzēknis pārstāvējis Latviju Pasaules Universiādē Belgradā 2010. gadā, kopā ar Latvijas studentu basketbola komandu izcīnot 12. vietu pasaulē. Cerams, ka, pateicoties jaunajam sporta laukumam, modernai sporta bāzei, savam gribasspē," sporta laukuma atklāšanā teica Allažu pamatskolas direktore.

"Šis sporta laukums ir šogad otrā aktīvās atpūtas investīcija Allažos. Pirms pāris nedēļām pie Allažu pagasta pārvaldes izveidots āra trenažieru laukums, bet šodien mēs atklājam jaunu sporta laukumu. Mums ir svarīgi, lai novadnieki būtu veseli un aktīvi, tādēļ ceru, ka šis laukums tiks aktīvi izmantots," atklāšanā teica Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Allažu sporta laukuma izveide tika uzsākta šā gada pavasarī, kad tika veikti zemes sagatavošanas darbi, komunikāciju ierīkošana, arī ūdensvada ievilkšana, lai būtu iespējams nodrošināt kvalitatīvu zālāja segumu futbola laukumam.

Allažu sporta laukuma izbūves projekts "Allažu ciema labiekārtošana" saņēmis līdzfinansējumu no Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA).

Projekta kopējās izmaksas ir 70 422 lati, no kuriem 47 638,96 lati jeb 67% ir ELFLA finansējums, bet pārējos izdevumus – 22 783,04 latus jeb 33% – sedz Siguldas novada pašvaldība.