Pasākums tiek rīkots galvenokārt dzīvnieku ciltsvērtības noteikšanai – lai demonstrētu Latvijas saimniecību sasniegumus vietējā un starptautiskā līmenī staltbriežu un dambriežu ciltsdarbā un veicinātu vaislas dzīvnieku eksportu, norāda Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācijas pārstāve Māra Paeglīte.

Pasākumā Morē piedalīsies Latvijas šķirnes briežu audzēšanas jeb ciltsdarba saimniecības, citas Latvijas un Eiropas Savienības briežaudzētāju saimniecības. Dzīvnieku vērtēšanā piedalīsies arī starptautiski atzīti briežaudzēšanas eksperti. Brieži tiks vērtēti sešās vecuma grupās un atsevišķi tiks vērtēti importēto tīrasiņu līniju dzīvnieki un Latvijas Ciltsdarba saimniecībās izveidoto krustoto asinslīniju dzīvnieki, kā arī staltbrieži starptautiskā konkurencē. Dambriežu buļļu ragus vērtēs tikai starptautiskā vērtējuma klasē. "Pasākuma rezultāti dos iespēju novērtēt kopējo situāciju briežaudzēšanas jomā valstī, šķirnes briežu audzēšanas saimniecību un pārējo briežaudzēšānas saimniecību starpā," skaidro Māra Paeglīte.

26. jūlijā notiks vērtēto staltbriežu un dambriežu vaislas buļļu ragu ekspozīcija un labāko ragu īpašnieku apbalvošanas ceremonija, ko var apmeklēt jebkurš interesents. Apmeklētāji varēs pavadīt labām emocijām bagātu dienu brīvā dabā un baudīt ne tikai dažādus pavārmākslas brīnumus no šefpavāru eksperta Māra Jansona rokām, bet arī izmēģināt spēkus loka šaušanas, šķēpa mešanas un brieža baura sacensībās, apskatīt un barot pašus briežus. Profesionāļiem un interesentiem būs iespēja klausīties noderīgas vietējo un ārvalstu profesionāļu, zinātnieku prezentācijas par briežaudzēšanas menedžmentu un attīstības īpatnībām, informē pasākuma rīkotāji.