BJC veikta 3. stāva telpu renovācija, kā arī pievienotas un rekonstruētas telpas arī ēkas 2. stāvā. Radītas semināru un apmācību telpas, informācijas centrs, kas nodrošinās piekļuvi datoriem, internetam, uzziņu literatūrai un citiem informatīvajiem materiāliem.

Izveidota telpa, kur jaunieši var aktīvi pavadīt savu brīvo laiku, telpas fiziskām un mākslas nodarbībām, atpūtas telpa, telpas jaunatnes organizāciju un iniciatīvu grupu birojiem, konsultāciju telpa, kā arī telpa, kas paredzēta jauniešu izmitināšanai (30 personām).

Projekta ietvaros iegādāts inventārs un aprīkojums: semināru krēsli, saliekamās gultas, sporta inventārs (basketbola, volejbola bumbas, badmintona inventārs), televizors, mūzikas centrs, elektriskā plīts, ledusskapis, virtuves iekārtojums u.c.

Atklāšanā piedalījās Šveices Konfederācijas vēstnieks Markuss Niklaus Pauls Dutli (Markus Niklaus Paul Dutly), Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, Romas katoļu baznīcas prāvests Andrejs Mediņš, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāvji un citi aicinātie viesi.

Talsu novada Bērnu un jauniešu centrs rekonstruēts Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta "Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos Latvijas reģionos" aktivitātes "Multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru izveide" projektā "Talsu novada jauniešu iniciatīvu centra izveide".

Būvniecības līguma summa ir 238 361,95 lati (neieskaitot PVN). Projekta kopējās izmaksas Ls 302 322,58, Šveices līdzfinansējums ir Ls 72 157,00 pašvaldības līdzfinansējums Ls 230 465,58.

Projekts tika īstenots Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta: Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos Latvijas reģionos" aktivitātes "Multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru izveide" ietvaros.

Projektu finansē Šveices Konfederācija no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai.