Kārļa Ulmaņa krūšutēls tapis par iedzīvotāju ziedojumiem. 2,5 tonnas smagā krūšutēla tēlniece ir Arta Dumpe un arhitekti Laimonis Šmits un Aivars Zavadskis. Krūšutēls izgatavots no Latvijas un Somijas granīta. Darbi pie krūšutēla sākās 2010.gadā un ar pārtraukumiem ilga četrus gadus. Kopējās krūšutēla izgatavošanas projekta izmaksas ir 17 600 eiro.

„Ar gandarījumu un satraukumu esmu sagaidījis mirkli, kad tapusi vēl viena ceļa zīme prezidentam, manas ģimenes pārstāvim un latvietim. Atkal prātā un sirdī uzvirmo smeldze par to, ka visi  Ulmaņa atdusas vietas meklējumi bija neveiksmīgi. Prieks, ka Ulmaņa granītā tapušais piemineklis atradis savu vietu Latvijas ziemeļos, Latvijas pirmatnības un valstiskuma veidošanas pilsētā Valkā. Tauta ar savu atbalstu pieminekļa tapšanā ir apliecinājusi, cik dārgs un tās dvēselei tuvs ir Kārlis Ulmanis," atzīmē eksprezidents.

Kārļa Ulmaņa krūšutēls tiks atklāts 15. novembrī plkst. 13 Valkā, Lugažu laukumā.

Ar Jāzepa Mediņa „Tev mūžam dzīvot Latvija" eksprezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers atklās Kārļa Ulmaņa krūšutēlu

Paredzēts, ka pieminekli iesvētīs Valkas Lugažu Evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Gints Polis un skanot Mārtiņa Brauna mūzikai ar Raiņa vārdiem „Saule, Pērkons Daugava" tiks atklāt svinīgs svētku koncerts ar NBS štāba orķestra un vietējo valcēniešu dalību.