Daru to, kas sagādā prieku

Lai gan šobrīd sezona ir noslēgusies un iestājies klusāks periods, Māris nevar nosēdēt bezdarbībā, tāpēc arī brīvajā laikā pievēršas aktīvam dzīvesveidam – spēlē basketbolu vai dodas uz BMX trasi. Pavisam drīz gan atsāksies intensīvi treniņi, jo septembra sākumā ASV gaidāmas nākamās sacensības. Tāpat Māris piedalās dažādās treniņnometnēs, kurās tiekas ar bērniem un jauniešiem, rāda paraugdemonstrējumus trasē, mēģinot iedvesmot topošos BMX braucējus.

Māra līdzjutēji un atbalstītāji gaida 2016.gada Olimpiskās spēles Riodežaneiro un trešo zelta medaļu. Sportists gan ir piesardzīgs savos izteikumos par to, vai izdosies atkārtot panākumus, tomēr ir apņēmības pilns par to cīnīties. Vaicājot par panākumu formulu, Māris norāda, ka visa pamatā ir ticība sev, mīlestība uz to, kas tiek darīts, smags un neatlaidīgs darbs, kā arī draugu, tuvinieku un fanu atbalsts.

Valmiera – BMX galvaspilsēta

Vērtējot BMX sporta attīstības iespējas Valmierā, Māris ir pārliecināts, ka tam šeit ir nākotne un arī turpmāk Valmierai izdosies saglabāt BMX galvaspilsētas statusu. "Jāsaprot, ka BMX nekad nebūs basketbols, kad puikām iedod bumbu un simtiem bērnu var bumbot. Tas ir īpašs sporta veids, tāpēc ir jādomā, kā uz Valmieru atvest jaunos braucējus. Piemēram, ja mums ir labi 16 un 14 gadīgi BMX braucēji, tad zinām, ka mums jāpiesaista kāds 15 gadīgais, lai tiktu pārstāvēti visi vecuma posmi. Lielisks piemērs ir Kristens Krīgers no Jelgavas, kurš sāka ar mums trenēties un kuram palīdzējām iekārtoties Valmieras skolā. Pozitīvi raugos uz nākotnē iecerēto slēgtās BMX trases celtniecību Valmierā – tad varēsim organizēt ne vien starptautiska mēroga sacensības, bet arī piedāvāt pasaules mēroga treniņa apstākļus. Lai sports pastāvētu, jārada labvēlīga vide. Uzskatu, ka Valmierā tāda ir."

Valmieras patriots

Lai gan Māris kopš 2009.gada dzīvo Amerikā, viņš atzīst, ka patriotisms par Valmieru tikai pieaug: "Ikreiz, kad atgriežos Valmierā, redzu, ka notikušas pozitīvas pārmaiņas. Pilsēta nemitīgi attīstās, kas apliecina, ka ir izvēlēts pareizais izaugsmes ceļš. Tajā pašā laikā Valmierā neizjūtu lielpilsētas drūzmu un satraucošo kņadu, un tas ļauj man atpūsties, sakopot domas un sagatavoties jauniem izaicinājumiem. Lepojos, ka esmu valmierietis. Ja reiz atgriezīšos uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, tad tā noteikti būs Valmiera. Turklāt šeit ir labvēlīga vide uzņēmējdarbības uzsākšanai – ja izlemtu veidot savu uzņēmumu, darītu to šeit."

Sportists uzskata, ka liels ieguvums Valmierai ir augstskola, kas piesaista talantīgus jauniešus no visas Latvijas, kuri iegulda savas zināšanas un darbu Valmieras attīstībā, turklāt daļa paliek šeit uz pastāvīgu dzīvi.

Māris uzsver, ka saņemt apbalvojumu "Goda valmierietis" ir bijis īpaši pacilājoši. "Priecājos par jebkuru apbalvojumu, bet, saņemot Goda valmierieša titulu, jutos īpaši lepns." Jāatzīmē, ka 2008.gadā Mārim Štrombergam tika piešķirts apbalvojumus "Gada valmierietis". "Ja es pats varētu kādam piešķirt apbalvojumu "Goda valmierietis", es nešaubīgi tam nominētu savus vecākus, kuri jau no mazotnes mani vienmēr atbalstījuši, veduši uz sacensībām un čempionātiem, bet, pats galvenais, nekad nav zaudējuši ticību. Es vienmēr būšu pateicīgs par to, ko viņi manā labā ir darījuši. Tāpat es vēlos pateikties savam trenerim Ivo Lakučam, kura padoms, pašaizliedzīgais darbs un, jā, reizēm arī skarbais pirksts motivējis strādāt vairāk un tiekties augstāk – viņš ir daļa no panākumu atslēgas. Viņš mūs visus paņēmis savā paspārnē un audzina par labiem sportistiem."

Valmiera savā pastāvēšanas laikā ir daudz sasniegusi, bet Māris atgādina, ka viens nav cīnītājs. "Tikai strādājot kopā, mēs varam paveikt lielas lietas. Valmieriešiem novēlu iegūt lielāku ticību sev un saviem spēkiem, ikdienā būt vēl pozitīvākiem, kā arī nezaudēt patriotismu un labvēlīgo lepnumu par pilsētu! Lai mums visiem izdodas!"