"Skolas somas" atbalstam var pieteikties ģimenes no Valmieras un apkārtējiem novadiem – Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novada. Ģimenei nav jābūt ar kādu oficiālu statusu – tās var būt maznodrošinātās, daudzbērnu, nepilnās vai citas ģimenes, kurām ir grūtības nodrošināt savai atvasei visu nepieciešamo skolas gaitu uzsākšanai un kvalitatīvai zināšanu apguvei. Lai nodrošinātu godprātīgu ziedojumu izlietošanu un nedublētu pašvaldības sniegto atbalstu, pieteikuma veidlapā nepieciešams sniegt ziņas par ģimenes materiālo stāvokli, stāsta Boša.

Pieejamo dāvanu karšu skaits būs atkarīgs no saziedotajiem līdzekļiem un palīdzība lielākoties paredzēta pirmklasniekiem, taču akcijai pieteikt var arī citu klašu skolēnus. Lai pretendētu uz dāvanu karti, ģimenei līdz 26. augustam jāiesniedz pieteikums Valmieras novada fondā.

Pieteikuma veidlapu var saņemt Valmieras novada fondā, Valmierā, Garā ielā 10, fonda mājas lapā  vai pie pašvaldību sociālajiem darbiniekiem. Pieteikumu Valmieras novada fondā var nogādāt pa pastu, sūtīt uz e-pastu vnf@vnf.lv, personīgi iesniegt fondā vai nodot pagasta vai pilsētas sociālajam darbiniekam. Pieteikumi iesniedzami līdz 26. augustam.

Uzzināt, kuriem skolēniem dāvanu kartes piešķirtas, varēs fondā no 5. septembra, skaidro Boša.