Valmieras sabiedriskajā pirtī visi pērties gribētāji var nākt vienlaikus, tikai jāatminas, ka pēc ienākšanas pa durvīm, dāmām ceļš vedīs pa labi, bet kungiem pa kreisi. Neatkarīgi no tā, vai uz pirti iets draugu, paziņu vai radu lokā, vai ceļš uz pirti mērots vienatnē, jābūt gatavam, ka pirts priekus vientulībā baudīt nevarēs. Vienā reizē pirts var uzņemt 44 apmeklētājus – 22 sievietes un 22 vīriešus. Lai pilnībā izbaudītu pirts lāvas labumus, līdzi iesaka ņemt savu pirtsslotu.

Valmieras sabiedriskā pirts savu darbību jaunajās telpās uzsāka 2006. gada septembrī un izpelnījās ļoti lielu interesi no iedzīvotāju puses. No 2007. līdz 2009. gadam apmeklētāju skaits gadā bija ap 12 300, savukārt 2011.gadā – 9947 interesentu. Apmeklētāju skaita samazināšanās skaidrojama ar ekonomisko situāciju valstī. Degvielas sadārdzinājuma dēļ mazāk apmeklētāju uz pirti brauca no apkārtējiem rajoniem.

Pagājušajā gadā pirts apmeklētāju skaits atkal nedaudz pieaudzis, kas varētu liecināt par iedzīvotāju materiālās situācijas uzlabošanos un pirtī iešanas tradīciju atjaunošanos. "Pirts - tā ir bauda miesai, gandarījums dvēselei, kā arī veselības uzlabošanas process. Cilvēki arvien vairāk apzinās pozitīvo ietekmi, kādu regulāri pirts apmeklējumi atstāj uz viņu labsajūtu ikdienā. Sabiedriskā pirts ir iespēja ikvienam, kam nav savas lauku pirts, bet, kas vēlas pirts tradīcijas atjaunot savā ģimenē," norāda pansionāta "Valmiera" direktore Teiksma Rusmane.