Projekta "Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana Sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Vidzemes slimnīca", uzlabojot un paaugstinot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un pieejamību" ietvaros slimnīcas B korpusa pagrabstāvā telpas rekonstruētas 695,35 m² platībā.

Slimnīcā izbūvēti jauni inženiertīkli (siltais, aukstais ūdens, kanalizācija, apkure) un jauna elektroinstalācija, izbūvēta pieplūdes un nosūces ventilācija un ugunsdzēsības signalizācija, kā arī nomainīti logi.

Renovētā nodaļa ir aprīkota ar divām instrumentu mazgājamām mašīnām un gultu mazgājamo mašīnu, ierīkotas divas darba vietas instrumentu pakošanai un divas darba vietas instrumentu manuālai mazgāšanai.

Iebūvēti arī divi sešu sterilizācijas vienību autoklāvi, kuru aprīkojums ļauj arī dokumentēt un kontrolēt visu sterilizācijas procesu.

B korpusa 2.stāvā veikta Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas observācijas telpu renovācija 355,90 m² platībā. Te izbūvētas manipulāciju telpas, pacientu novērošanas telpas, tualetes un dušas telpas pacientiem un darbiniekiem, pacientu garderobes, darba un atpūtas telpas personālam.

Pacientiem jaunās observācijas telpas būs pieejamas no jūlija.

Būvdarbus veicis SIA "Merks" un tie pabeigti piecu mēnešu laikā. Projekta kopējās izmaksas ir 1 865 586,31 eiro, no kuriem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums ir 1 398 630,80 eiro, savukārt valsts budžets līdzfinansējums – 96 165,21 eiro. Vidzemes slimnīcas līdzfinansējums projektā - 370 790,30 eiro.