Līgas Reiteres ideju atzinīgi vērtē arī paši ventspilnieki, kuriem nav noslēpums, ka varam, no kā darināta viena un divu santīmu monētas, piemīt arī dziedinošas īpašības. Šis metāls jau izsenis daudzās valstīs izmantots, lai ārstētu dažādas saslimšanas.

"Šī ir ļoti laba doma. Tagad mums ir eiro, bet arī lati un santīmi būs paliekoši, jo var iešūt jakā, vai kā auskarus nēsāt," viedokli pauž ventspilniece Eva Dzalbe.

Līga Reitere atminas, ka spožās, patriotiskās pogas viņa pirmo reizi izmantojusi, kad sev un meitai pasūtījusi tautastērpu. "Šīs pogas tērpam piedeva tādu kā zemtekstu. Tādu vārdos neiztizsakāmu papildu vērtību. Ne jau pogas spožums ir ieguvums, bet tieši tā vēsture - naudiņa piedzīvojusi, laiku, cilvēkus, Tā ir tāda laba atmiņa, ko valkāt sev pie sirds," teic Ventspils Amatu mājas pedagoģe.

Izejmateriālu pogu darināšanai Līga ieguvusi, arī pateicoties cilvēku saziedotajai sīknaudai. Iedzīvotāji joprojām aicināti Ventspils Amatu mājā nodot jebkāda nomināla santīmus un latu monētas. Pogu izgatavošanai, protams, tiek izmantotas arī jubilejas monētas. "Saziedotās monētas pārkaļu pogās, kuras kļūst par dāvanām, lai iepriecinātu cilvēkus par viņu patriotisko darbu. Domāju, ka šī ir ļoti laba pateicības dāvana," pauž Līga.