Foto: Publicitātes foto

Divpadsmitajai Piena paku regatei, kas notiks sestdien, 30.augustā Jelgavā, pieteikušās trīsdesmit deviņas komandas, kuras jau sākušas saņemt "Baltais" piena pakas, lai pagūtu uzbūvēt savus peldlīdzekļus, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Lai visiem dalībniekiem piena paku būtu pietiekami, A/S "Tukuma Piens" nogādājis organizatoriem 42 tūkstošus iepakojuma, lai izsniegtu tās komandām, kuri savukārt aicina komandas būt aktīvas, un izņemt sev nepieciešamo skaitu.

Lai izveidotu ne tikai krāšņu, interesantu, bet arī drošu un noteikumiem atbilstošu peldlīdzekli, komandām jāievēro virkne noteikumi. Viens no būtiskākajiem noteikumiem ir tas, ka laivas atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību, tāpēc izgatavošanā lieti noderēs tehniskas zināšanas.

Visas komandas piedalīsies parādes braucienā un sacentīsies dažādās nominācijās: oriģinālākā laiva, visatraktīvākā komanda, ātrākā laiva, inovatīvākā laiva, „Pilnīgs sviests" un citās.

Arī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja nofotografēties ar "Baltais" piena ūsām un nogaršot jaunos un gardos piena produktus.

Svētku apmeklētāji regates dalībnieku veikumu varēs apskatīt Lielupes krasta promenādē, Peldu iela 7, no pulksten 14.45 līdz 15.45, kad notiks komandu prezentācijas, savukārt parādes brauciens sāksies pulksten 16. Vakarā Uzvaras parkā uz lielās skatuves notiks laureātu apbalvošana un balle kopā ar grupu "Linga", "PER" un "Colt".

Eiropā lielākās Piena paku laivu regates pirmsākumi meklējami 2003. gadā, kad Piena, Maizes un Medus svētku ietvaros Lielupē notika piena iepakojumu plostu parāde, kurā piedalījās 10 plosti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!