Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka vasara ir latviešu visgaidītākais gadalaiks – ik gadu esam patiesi noilgojušies pēc atvaļinājumiem, kad laiski pabaudīt siltumu, jūru, ziedus un pa kādam alum tepat piemājas pleķītī. Šogad astroloģiskā vasara sākās 21. jūnijā, plkst. 1:33. Lūkosim, ko šis astroloģiskais brīdis stāstīja par mūsu mīļāko gada ceturksni?

Nopietnās tēmas (planētas-"smagsvari" Jupiters un Saturns) turpina dzīvoties pa mainīgo (astrologi teiktu – mutablo) enerģiju Jaunavas un Strēlnieka zīmēs, un tas raisa zināmu dreifēšanu un filozofēšanu pa tēmām, rīcību atstājot vēlākam laikam. Tajā pašā laikā šis solās būt kustīgs posms, komunikācijas planētai Merkuram izvirzoties par motivācijas ķēdītes lokomotīvi, – tātad laiks pilns ar informāciju, kontaktiem, diskusijām par tuvāko apkārtni, aktuālo šeit un tagad.

Gribēsies palielīties ar sasniegumiem veselīga dzīvesveida un darba jautājumos, gribēsim izskatīties gudrāki nekā esam. Runāt jau var, tikai nav ieteicams pārspīlēt ar latiņas uzlikšanu, jo pārvērtēsim gan savas zināšanas, gan varēšanu.

Atpūtu no informatīvā mutuļa varēsim gūt, vienkārši paejot no visa nost, pameditējot vai aizbēgot no realitātes kādā nomaļā vietā, plenēros, retrītos.

Iekšēji būs izteikta vēlme pēc brīvības, neatkarības un impulsa. Apmierinātība ar ikdienas pienākumiem mazināsies, labs laiks palūkot draugu lokā pēc jaunām iespējām.

Saulei un Venerai atrodoties Vēzī, 4. astroloģiskajā mājā, daudzi izvēlēsies pavadīt laiku mājās vai apciemot savu dzimteni, svinēt tradīcijas, Līgosvētkus, labiekārtot mājokļus.

Marss Skorpionā, 8. mājā, iekārdinās papardes ziedu meklētājus. Savukārt Saturns Strēlniekā, turpat 8.mājas beigās, it kā atslābst, sakot, ka darīt var vairāk, un tomēr aicina būt prātīgiem – var nākties uzņemties atbildību.

Vēl fonā būs jūtams tikko notikušais Pilnmēness, kas ietekmē emocijas. Saulgriežos Mēness gan ieņem stratēģisko, lakonisko Mežāža noskaņu.

Mēnesim atrodoties 10. mājā, valdības popularitāte var būt mainīga.

Iespējami streiki skolotāju, mediķu vidū, jo viņi nebūs apmierināti ar presē izskanējušo informāciju. Jāsaka gan, ka politiskie spēki var steigt sadzirdēt streikotāju sakāmo, lai uzlabotu savus reitingus.

Labs laiks nekustamo īpašumu tirgum, lauksaimniekiem, ēdinātājiem. Kafejnīcu kults turpinās savu uzvaras gājienu. Saspringtāks laiks kreditēšanas, banku, apdrošināšanas jautājumiem. Veci parādi var atgādināt par sevi, negaidīti uzrasties strīdi ar partneri par naudu.

Uzņēmējiem ieteikums nepārspīlēt ar komunikāciju un mārketingu, bet sakārtot jau esošās finanšu saistības, vairāk pievērsties iekšējai atmosfērai un tradīcijām, stiprinot komandas garu.

Kopumā jāsaka, ka lielais pavasara iespringums ir aiz muguras, emocijas arī sāk atslābt un racionalizēties, vēl nedaudz gribēsies parunāties par un ap notiekošo, bet vadmotīvs vasarai – esiet mājās, dariet vidi ap sevi skaistāku un domājiet par to, ko pašiem gribas, nevis par to, ko sabiedrība prasa, un gūstiet spēku no dabas. Lai lieliska vasara!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!