Festivāla HELSUS dalībniece, krāsu terapeite Elita Goldmane stāsta, ka krāsas pārtikā svarīgas ne tikai tāpēc, ka tās padara ēdienu vizuāli pievilcīgu, bet katra krāsa arī atstāj noteiktu ietekmi uz veselību.

"Krāsu izvēle ēdienā liecina par organisma aktuālajām vajadzībām. Veselam organismam ieteicams saņemt visas vajadzīgās barības vielas, kuru esamību pārtikas produktos ārēji parāda produkta krāsa," uzsver Goldmane.

"Katrai krāsai ir sava vibrācija, līdz ar to mēs tās uztveram ne tikai ar redzi, bet ar katru ķermeņa šūnu. Pat, ja mēs to neapzināmies, organisms signalizē, kādas krāsas ēdiens tam dotajā brīdī visvairāk nepieciešams, mums atliek tikai izdarīt attiecīgo izvēli."