Foto: Shutterstock
Ābolu - biezpiena sacepums īpaši garšīgs silts ar plombīra saldējumu.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gbiezpiens1 kgāboli1 glāzecukurs1 glāzegrauzdētas sasmalcinātas mandeles3 gab.olas2 ĒKmanna citrona miziņa rīvmaize10 gsviests

Sagatavošana

1

Ābolus nomizojam, izņemam serdes, sagriežam diezgan smalki, un lai nesabrūnē apslakam ar citrona sulu.

2

Izrīvējam caur sietu biezpienu, pieliekam cukuru, 3 olu dzeltenumus, mandeles, citrona miziņu, mannu un visu labi samaisam.

3

Pievienojam ābolus, apmaisam.

4

Sakuļam 3 olu baltumus ar mikseri, un iemaisam pie visa klāt.

5

Gatavo masu saliek ar svietu iemērētā un rīvmaizi uzkaisītā formā un cep cepeškrāsnī pie 180-200 grādiem droši kādu stundu pa vidu, un tad uzceļam uz augšējā plaukta vēl uz 15-20 minūtēm, lai apbrūnē. Iedurot ar sērkociņu pārbauda, bet sacepums nav jācep, kamēr galīgi sauss.

6

Jābūt viegli mitram.

Piebilde - mums garšo silts ar plombīra saldējumu.

Var ēst arī tāpat. Pietiek 6-8 cilvēkiem.

Iesūtīja: Eduards

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!