Foto: Shutterstock
Aličas saldā sīrupā – ziemas krājumu plauktam.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgaličas (plūmītes)1.2 kgcukurs3 glāzesūdens

Sagatavošana

1

Ogas nomazgā un uz 2-3 minūtēm iemērc līdz 80 grādiem uzsildītā ūdenī, pēc tam nekavējoties iemērc aukstā ūdenī, tad katrai plūmei ar asu skaliņu iedur 2-3 vietās.

2

Tādā veidā sagatavotas plūmes liek katlā un pārlej ar iepriekš uzvārītu (savāra ūdeni ar cukuru, līdz izkusis), verdošu sīrupu (izmanto 2/3 sīrupa).

3

Katlu liek uz 4 stundām aukstā vietā, pēc tam uz mazas uguns silda līdz 90 grādiem un vāra šādā temperatūrā 5 minūtes, tad atkal novieto aukstā vietā nostāvēties.

4

Pēc 8-10 stundām pievieno atlikušo sīrupu, uzkarsē, atkal uz 8 stundām liek aukstā vietā un tad jau vāra līdz gatavībai.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!