Foto: Shutterstock
Karstas un sulīgas avenes, kas ievīstītas trauslā saldo pīrāgu mīklā. Ja saldētavā aizķērušās kazenes, pievieno arī tās vēl labākai garšai.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PILDĪJUMAM:600 gavenes un/vai kazenes2 ĒKkukurūzas ciete100 gcukurs sakulta ola MĪKLAI:200 gkviešu milti60 gpūdercukurs šķipsnasāls125 gauksts sviests2 olu dzeltenumi1 ĒKsaldais krējums vai trekns piens

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu – lielā bļodā vai virtuves kombainā saber miltus, pūdercukuru un sāli, nedaudz apmaisa. Sviestu sagriež nelielos kubiņos un pievieno miltu masai. Ja izmanto kombainu – mīklas jaukšanas režīmā sajauc sviestu ar miltiem 5 sekundes, lai iegūtu sviesta un miltu drupatas. Ja mīklu jauc ar rokām, sviestu iespiež miltu masā, lai sastāvdaļas saberztos kopā.

2

Pēc tam mīklas masai pievieno sakultus olu dzeltenumus un saldo krējumu. Mīklu maisa tik ilgi, līdz tā saveļas pikās. Tad mīklu pārliek uz virsmas, kas apkaisīta miltiem, un izveido ar rokām nelielu četrstūri. To ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī aptuveni stundu.

3

Gatavo pildījumu – avenes saber bļodā, pārkaisa ar cukuru un kukurūzas miltiem. Visu kārtīgi samaisa.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

5

Atdzisušo mīklu izrullē un izgriež ar kādas bļodiņas palīdzību tik lielus 4 apļus, cik mīkla atļauj. Uz katra apļa vidū uzliek porciju ar avenēm, atstājot aptuveni 3-4 centimetrus brīvu vietu no mīklas apļa malām. Maliņas pēc tam skaisti aizloka uz iekšu.

6

Apaļos pīrāgus izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Mīklas maliņas apsmērē ar olu un liek cepties krāsnī 15-20 minūtes, līdz mīkla zeltaini brūna un avenes viegli sulojas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!