3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgaprikozes1 kgcukurs1.5 glāzesūdens
Sagatavošana
1
Lai pagatavotu šo ievārījumu ietiecams ņemt lielas aprikozes, kuras viegli pārplēst uz pusēm un izņemt kauliņu.
2
Aprikozes pārgriezt vai pārplēst uz pusēm, izņemt kauliņu. No ūdens un cukura uzvārīt sīrupu, verdošā sīrupā ielikt aprikožu pusītes, uzvārīt un vārīt 2-3 minūtes, pēc tam atstāt aukstā vietā uz nakti.
Aromātam var pielikt 3-4 kodoliņus, kuru izņem pārlaužot kauliņus.
3
Nākošajā dienā ievārījumu vāra līdz gatavībai, tas ir noputo un vāra, līdz uz tases uzliets ievārījms sarecē. Tad izlej pa burkām un aizvāko.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit