Foto: Privātais arhīvs
Iedvesmojoties no Peipusa ezera Sīpolu ceļa konkursa, radīju savu oriģinālrecepti pildītajiem pipariem. Veģetāru, bet ne vegānu (izņemiet sieru un būs). Maiga, bet atkarībā no garšvielām var būt arī pikanta. Sīpoli – cik sirds kāro vai cik mājās ir. Ar šādu ievadu Sīpolu ceļa konkursam piesakās Liene.

Notīra dārzeņus, sasmalcina sīpolus, kabaci, dilles, sarīvē burkānu.

Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi.

Sarīvē sieru.

Liek dārzeņus cepties/sautēties uz pannas ar nelielu devu eļļas. Kādas 10-15 min – līdz paliek zeltaini un smaržīgi.

"Izņem iekšas" no pipariem (es tās ārā nemetu, bet paglabāju saldētavā dārzeņu buljonam).

Paralēli pagatavo kvinoju (sekojiet lietošanas instrukcijai uz paciņas).

Samaisa sacepto dārzeņu masu ar kvinoju un sarīvēto sieru.

Sapilda piparos.

Iesmērē piparus ar eļļu, saliek traukā un liek cepeškrāsnī. Piešauj klāt baltvīnu.

Cep 180 grādos ~50 minūtes (līdz pipari gandrīz mīksti).

Ļauj vēl nedaudz pastāvēt cepeškrāsnī, lai nomierinās, tad – voila – gatavs! Labu apetīti!

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!