Foto: DELFI
Kamēr pašmāju kabači tikai pieņemas resnumā, lai vasarā nodrošinātu pankūku, sacepumu un konservējumu lērumu, varam vēl baudīt baklažānus. Ierastās maltās gaļas pildījuma vietā šoreiz izmantojām veģetāras, bet sātīgas sastāvdaļas.

Baklažānus noskalo un nosusina, pārgriež uz pusēm un ar karoti izgrebj daļu mīkstuma, lai veidotos bedrīte, kur likt pildījumu. Apbārsta ar pipariem un sāli, atstāj uz dažām minūtēm maliņā, lai garšvielas sasūcas.

Tikmēr sagriež gabaliņos žāvētas aprikozes, saulē kaltētos tomātus, arī puravus sagriež tikpat smalki. Sajauc kopā ar eļļu, kas palikusi saulē kaltēto tomātu burciņā.

Masu pilda baklažānos un šauj iekšā sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 25 minūtēm. Ar dakšiņu iedur baklažānā, lai pārbaudītu vai tas ir gatavs - ja dakšiņas zobi viegli izduras cauri baklažāna mīkstumam, bagātīgi uzber sarīvētu sieru un pacep vēl 10 minūtes.

Pildītos baklažānus pasniedz ar svaigu tomātu salātiem.
Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!