Foto: Shutterstock
Pildītas sēņu cepurītes ar gardu šķiņķi, mazliet sīpola un labi kūstošu sieru. Pildīšanai noderēs cepamās sēnes, kurām ir stingras un vidēji lielas cepurītes.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 sēnes3 šķēlesCūkas šķiņķis1 ĒKsviests2 ĒKsakapāts sīpols saujasarīvēts siers1 ĒKsakapāti pētersīļi

Sagatavošana

1

Uzkarsē pannu uz plīts un apcep tajā pavisam neilgi šķiņķi, lai tas viegli sačokurotos. Tad atdzesē un sagriež smalkos kubiņos.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

3

Sēnēm nogriež kātiņus, nomazgā un nosusina cepurītes. Kātiņus smalki sakapā.

4

Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sakapātus sīpolus un sēņu kātiņus, līdz tie mīksti.

5

Nelielā bļodā samaisa sīpolu un apcepto sēņu masu ar šķiņķi, pētersīļiem, sieru un sakapātiem pētersīļiem. Iegūto masu pēc tam sapilda sēņu cepurītēs.

6

Sapildītās sēņu cepurītes liec uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un liec cepeškrāsnī cepties 15 minūtes, līdz siers izkusis.

7

Sēnes izņem no krāsns un pasniedz uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!