Foto: Shutterstock
Vasaras karstumā veldzējumu sniegs arbūzu gaspačo. Nelielais asumiņš uzmundrinās un dos enerģiju.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 mlarbūza mīkstuma kubiņi1 liels tomāts3 gurķi čili pipars1 TKlaima sula (vai citronu sula, vai vīna etiķis)1 bazilika zariņš pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari arbūza gabaliņi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Sagriež arbūza mīkstumu kubiņos, iztīrot sēklas. Kubiņus liek blenderī. Pievieno smalki sagrieztas bazilika lapiņas, dažas noglabājot rotāšanai, kā arī smalki sagrieztu čili.

2

Tomātam kātiņa galā veic krustenisku iegriezumu un ieliek bļodiņā. Aplej ar verdošu ūdeni un ļauj tomātam pastāvēt dažas minūtes, pēc tam noskalo aukstā ūdenī, novelk miziņu. Tomātu sagriež un liek blenderī. Gurķus nomizo, lielāko daļu sagriež palielos gabalos un liek blenderī. Pārējos sagriež smalki, līdzīgi kā rosolam, un noglabā pasniegšanai.

3

Blenderī ielej laima sulu un dārzeņus sablenderē gludā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ja nepieciešams, pievieno papildus laima sulu. Pasniedzot rotā ar papildus arbūza un gurķa gabaliņiem, bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!