Foto: Shutterstock
Aromātiskā sīpolu krēmzupa sātīgai maltītei.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gkartupeļi1 kgsīpoli vai puravi2 ĒKsviests1.2 ldārzeņu buljons50 mlsaldais krējums100 gkausētais siers ar zaļumiem sāls malti melnie pipari pētersīļi

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos, sīpolus nomizo un sagriež plānos gredzentiņos.

2

Katliņā izkausē sviestu un nedaudz apcep kartupeļus, sīpolus, pievieno buljonu un un apmēram 15 minūtes sautē uz lēnas uguns.

3

Nedaudz sīpolu ar putu karoti izņem un atliek, pārējo zupu lej blenderī un sakuļ biezenī. Pievieno saldo krējumu, sieru, sāli un piparus.

4

Zupu salej šķīvjos, katrā pievienojot vienādu daudzumu atlikto sīpolu, un pārkaisa ar pētersīļu lapiņām.

"Tasty" padoms: Ja gribas, lai zupa mazliet kraukšķīgāka, tai pievieno grauzdiņus.

Iesūtīja: Larisa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!