Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojami makaroni ar pupiņām, tomātiem un oregano – gardai un sātīgai pusdienu maltītei. Kapāti pētersīļi un rīvēts siers šim pastas ēdienam piešķir vēl labāku garšu.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmakaroni1 mazā bundžiņa konservētas pupiņas500 gtomāti1 sīpols1 ķiploka daiviņa2 ĒKolīveļļa0.5 TKoregano pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari kapāti pētersīļi (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Pupiņas notecina. Tomātiem nomizo mizu (var izmantot arī konservētos tomātus), sasmalcina vai sablendē. Notīra sīpolu, ķiplokus, sasmalcina.

2

Sakarsē olīveļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus un sautē uz nelielas uguns dažas minūtes. Pievieno oregano un kopā ar pupiņām iemaisa tomātos, uzkarsē. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

3

Uzvāra sālsūdeni, novāra makaronus, nokāš. Vārītos makaronus samaisa ar mērci. Liek šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem. Ja vēlas, var pārkaisīt arī ar rīvētu cieto sieru.

Padoms: Lai nomizotu tomātus, tos krusteniski iegriež vai sadursta ar dakšiņu, pārlej ar vārošu ūdeni, pēc tam iemet aukstā ūdenī – miza pati lobās nost.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!