Foto: DELFI
Ar makaronu pagatavošanu ir gluži kā ar kartupeļiem – tos var pagatavot neskaitāmos veidos. Tā kā reizēm nav vēlmes stāvēt pārāk ilgi pie plīts, tad šī recepte būs tieši laikā – ātri un viegli pagatavojama, pie tam tik sātīga, ka nemaz negribēsies klāt gaļu vai citas piedevas.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gspageti200 mlsaldais krējums200 gFetas siers300 gsiers pēc garšassāls pēc garšasbaziliks pēc garšastomāti

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno makaronus. Makaronu vārīšanas laiku aplūko uz iepakojuma, jo dažiem tas var atšķirties. Kad tie ir mīksti, tad makaroniem pievieno sāli pēc garšas.

2

Kamēr makaroni vārās, tikmēr uz rupjās rīves sarīvē sieru, bet kubiciņos sagriez fetas sieru. Dažus fetas siera gabaliņus atstāj dekorēšanai.

3

Kad makaroni izvārījušies, tad tos nolej sietā un notecina. Ber atpakaļ katliņā, pievieno saldo krējumu, sāli, kā arī sarīvētu sieru un fetas sieru. Visu rūpīgi samaisa un lēnām vāra maisot, lai ēdiens nepiedegtu. Nepaies ne dažas minūtes, kad saldais krējums būs uzmetis burbuļus, sabiezējis, bet siers būs izkusis, veidojot krēmīgu mērcīti.

4

Ēdienu dekorē ar fetas siera gabaliņiem, tomātiem, bazilika lapiņām vai zaļumiem.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!