Foto: Shutterstock
Sātīgi makaroni, svaigi tomāti un mazliet čili un ķiploki asumam – tas viss salātos, ko baudīt pusdienās vai vakariņās, kad gribas ko vienkāršu. Salātiem izmantot to pastas veidu, kas vislabāk tīk – garos spageti, fusilli vai kādus citus.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
pēc garšasjūras sāls saujapētersīļi ķiploka daiviņa svaigs sarkanais čili pipars1 kgtomāti3 ĒKolīveļļa450 gmakaroni pēc garšasmelnie pipari saulē kaltēti tomāti pasniegšanai

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli. Saber šķidrumā makaronus un novāra pēc norādēm uz iepakojuma.

2

Kamēr makaroni vārās, gatavo svaigo tomātu "mērci" – sakapā pētersīļus, ķiploku un svaigo čili piparu (tam izņem sēkliņas). Sakapātās sastāvdaļas ieber bļodā un pievieno tiem gabaliņos sagrieztus tomātus, pārlej ar eļļu un sastāvdaļas apmaisa.

3

Kad makaroni gatavi, tos nokāš, noskalo zem vēsa ūdens strūklas un notecina. Makaronus pievieno salātu bļodā tomātiem. Visu apmaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

4

Pasniedz šķīvjos, dekorējot ar pētersīļa lapiņām un kādu saulē kaltēta tomāta gabaliņu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!