Foto: Shutterstock
Aukstā zivju zupa karstai vasaras dienai.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 lūdens450 gzivis (zandarts vai līdakas u.c.)1 gab.sīpols0.2 gab.pētersīļa sakne sāls100 ggurķi3 gab.cieti vārītas olas1 gab.saišķis sīpolloku1 gab.saišķis diļļu100 gskābs krējums1 TKcukurs citrons

Sagatavošana

1

No zivju galvām un asakām vāra zivju buljonu, izkāš. Buljonā liek sīpolus, pētersīļus, sāli, piparus, lauru lapu, uzvāra, pieliek zivju gabaliņus un lēni vāra, līdz tie gatavi.

2

Tad zivju gabaliņus no buljona izņem, buljonu izkāš un atdzesē. Pēc tam zivju buljonam pieliek skābu krējumu, sasmalcinātus svaigus gurķus, cieti vārītas olas, sīpollokus, dilles, cukuru, citrona sulu.

3

Pirms pasniegšanas šķīvī liek zivju gabaliņus un citrona šķēlīti.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!