Foto: Shutterstock
Auzu pārslu un banānu cepumi bez olas.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gsviests vai margarīns400 gauzu pārslas1 gab.banāns4 ĒKcukurs2 ĒKmilti šķipsnasāls šķipsnacepamais pulveris vaniļa

Sagatavošana

1

Apgrauzdē uz pannas auzu pārslas (bez eļļas).

2

Ņem lielo bļodu, ieber cukuru, sāli, cepamo pulveri, auzu pārslas, uz rupjās rīves pierīvē sviestu, citrona miziņu un piegriež banānu.

3

Ar rokām visu samīca un atstāj 10 minūtes ievilkties.

4

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru.

5

Ņem 2 tējkarotes: vienā tējkarotē paņem mīklas masu, ar otru noglauda lieko un uzstumj uz pannas cepumiņa formu.

6

Ja mīkla sanākusi irdenāka, neuztraucās, jo sacepoties viņi tāpat turēsies kopā.

7

Piciņas liek aptuveni ar 2-3 cm atstarpēm, bet pēc šīs mīklas cepumi nesaplok, kas nozīmē, ka īpaši uz sāniem neplešas un var likt, cik tuvu gribas.

8

Liek uzkarsētā krāsnī – 240*C un cep apmēram 10-15 minūtes.

9

Kad maliņas cepumiem paliek zeltaini brūnas, ņem laukā un ļauj atdzist.

* banāna nepieciešamība ir tajā, ka receptēs, kur lietota viena ola to var aizstāt vienkārši ar banānu (nu ja tie ir saldie ēdieni), ja vairākas olas nepieciešams, tad gan nevarēs.

Iesūtīja: skudra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!