Sastāvdaļas
Sagatavošana
Apgrauzdē uz pannas auzu pārslas (bez eļļas).
Ņem lielo bļodu, ieber cukuru, sāli, cepamo pulveri, auzu pārslas, uz rupjās rīves pierīvē sviestu, citrona miziņu un piegriež banānu.
Ar rokām visu samīca un atstāj 10 minūtes ievilkties.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru.
Ņem 2 tējkarotes: vienā tējkarotē paņem mīklas masu, ar otru noglauda lieko un uzstumj uz pannas cepumiņa formu.
Ja mīkla sanākusi irdenāka, neuztraucās, jo sacepoties viņi tāpat turēsies kopā.
Piciņas liek aptuveni ar 2-3 cm atstarpēm, bet pēc šīs mīklas cepumi nesaplok, kas nozīmē, ka īpaši uz sāniem neplešas un var likt, cik tuvu gribas.
Liek uzkarsētā krāsnī – 240*C un cep apmēram 10-15 minūtes.
Kad maliņas cepumiem paliek zeltaini brūnas, ņem laukā un ļauj atdzist.
* banāna nepieciešamība ir tajā, ka receptēs, kur lietota viena ola to var aizstāt vienkārši ar banānu (nu ja tie ir saldie ēdieni), ja vairākas olas nepieciešams, tad gan nevarēs.
Iesūtīja: skudra