Foto: Shutterstock
Auzu pārslu un riekstu cepumi ievilinās omulīgu un siltu smaržu, turklāt atgādinās, cik gan ģeniālas ir tās vienkāršās receptes. Ieteicams gan gatavot uzreiz divas vai pat trīs porcijas, jo cepumi apēdīsies visai ātri.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gauzu pārslas10 gsviests100 gcukurs1 gab.ola50 grieksti (valrieksti, lazdu rieksti vai citi) saujarozīnes naža galsvaniļas cukurs naža galssāls

Sagatavošana

1

Auzu pārslas uz sausas pannas (bez taukvielām) vai cepeškrāsnī mazliet apgrauzdē, visu laiku maisot.

2

Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno olu un turpina putot, līdz cukurs izkusis.

3

Masai pievieno rupji sasmalcinātus riekstus, rozīnes, 1/2 tējkaroti ūdens, izkausētu sāli un mazliet apgrauzdētas auzu pārslas.

4

Visu labi samaisa (masai jāūt biezai) un ar karoti liek uz iepriekš ar cepampapīru ieklātas plāts nelielas, vienādas mīklas piciņas.

5

Cep 180 grādos aptuveni 15-20 minūtes, līdz virskārta ir viegli apbrūnējusi. Ļauj cepumiem dažas minūtes padzist, tad tos izliec uz restītēm un atstāj atdzist pilnībā.

Iesūtīja:Emy

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!