Foto: DELFI
Tā kā mājās bija aizķērusies baltā šokolāde, tumšais braunijs pārtapa par ''blondiju'', bet patīkamākam kontrastam izmantoju tirgū nopirktās upenes. Gala rezultāts? Viens teica, ka garšo līdzīgi biezpienmaizei, kaut gan no biezpiena šeit nav ne smakas, cits izjuta izteiktu baltās šokolādes garšu, bet vēl kādam labpatika saldā un skābā balanss. Kā patiks tev, jānoskaidro ar vienkāršāko – receptes izmēģināšanas – taktiku.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gbaltā šokolāde150 gsviests150 gcukurs2 gab.olas100 gmilti šķipsnasāls150 gupenes (var izmantot arī saldētas)

Sagatavošana

1

Ūdens peldē vērīgi izkausē šokolādi. Uzsvars uz vārdu ''vērīgi'', jo paralēli neko citu tiešām nevajadzētu darīt. Uzmanīgi maisi šokolādi, tai klāt nedrīkst piekļūt ne piliens ūdens, bet liesmai jābūt nelielai, lai cimperlīgā baltā šokolāde nepiedegtu. Ja baidies šokolādi sabojāt, uzvāri ūdeni, ielej to bļodiņā un virsū tai liec trauku, kas nepieskaras ūdenim, ar balto šokolādi un tā pati izkusīs.

2

Atsevišķā katliņā izkausē sviestu. Tad sajauc to kopā ar izkausēto šokolādi un samaisi.

3

Masai pievieno cukuru un iemaisi to. Tad pa vienai iesit olas, ar putojamo slotiņu iemaisi arī tās, visbeidzot pievieno sāli un pakāpeniski ber miltus un tos viegli iecilā, daudz nemaisot.

4

Gatavajā mīklā iecilā upenes cik daudz kārojas – jo vairāk tās būs, jo skābenāks būs katrs kodiens. Mīklu izlīdzini veidnē (25x20 cm), kas izklāta ar cepamo papīru.

5

Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes, bet viducim jābūt nedaudz jēlam, kā jau tas pienākas braunijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!