Foto: DELFI

Gards un grēcīgs deserts – banāna gabaliņi, fritēti gaisīgajā tempuras mīklā, kas pasniegti ar maigu un nedaudz skābenu banānu un citrusu krēmu un izkausētu šokolādi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas un kafijas grauzdētavas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns.

14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 banāni milti apviļāšanai eļļa vārīšanai (rapšu vai saulespuķu) izkausēta šokolāde vai šokolādes mērce300 gkviešu milti200 gkukurūzas ciete20 gcepamais pulveris500 mlgāzēts ūdens (auksts)2 banāni50 gkondensētais piens100 gmaskarpone1 laims1 citrons brūnais cukurs

Sagatavošana

1

Banānus nomizo un sagriež palielos gabaliņos.

2

Gatavo mīklu – miltus sajauc ar kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Pēc tam pielej klāt ledusaukstu minerālūdeni un mīklu apmaisa.

3

Katliņā uzkarsē eļļu līdz 180 grādiem. Banānu gabaliņos apvārta miltos, bet pēc tam tempuras mīklā un tad fritē karstajā eļļā. Banānus fritē 30 sekundes līdz vienu minūti, lai no abām pusēm gabaliņi būtu zeltaini brūni.

4

Gatavo banānu krēmu – banānus sastampā bļodā. Pievieno tiem izspiestu laima un citrona sulu, kā arī smalki norīvētas abu citrusaugļu miziņas.

5

Kad tas izdarīts, klāt pieliek kondensēto pienu, maskarponi un brūno cukuru. Visu kārtīgi samaisa.

6

Pasniedz desertu – uz šķīvjiem liek banānu krēmu, pa virsu izkārto fritēto banānu gabaliņus, bet visu pārlej ar izkausēto šokolādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!