Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pikantas banānu pankūkas ar pikantiem mango un sarkano sīpolu salātiem jeb salsu. Atsvaidzinoša pārmaiņa brokastīm vai vienkāršām vakariņām.
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MANGO SALSAI:1 laims2 ĒKkapāts koriandrs1 mango1 sarkanais sīpols2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari BANĀNU PANKŪKĀM:125 gmilti2 TKcepamais pulveris (strīķētas)125 gauzu pārslas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari2 olas200 mlpiens2 gatavi banāni eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo salsu. Norīvē laimam miziņu un pēc tam izspiež sulu. Smalki sakapā koriandra lapiņas. Mango nomizo, nogriež no sēklas un sagriež nelielos gabaliņos. Smalki sagriež sīpolu.

2

Bļodiņā samaisa visas salsas sastāvdaļas: laima miziņu, sulu, koriandru, mango, sīpolus, olīveļļu, sāli un melnos piparus. Noliek malā, lai garšas "sadraudzējas".

3

Gatavo pankūku mīklu. Bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri, pēc tam iemaisa auzu pārslas, sāli un melnos piparus.

4

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pienu, pēc tam piena maisījumu pamazām pievieno miltu maisījumam, sakuļot vienmērīgu mīklu.

5

Banānus nomizo, salauž gabaliņos un ar dakšiņu saspaida putriņā. Iemaisa banānus mīklā. Olu baltumus sakuļ stīvās putās un iecilā mīklā.

6

Sakarsē pannu ar eļļu. Ar karoti veido nelielas pankūkas un cep gatavas, līdz no abām pusēm tās zeltainas. Pankūkas pasniedz ar mango salsu, kuru pirms pasniegšanas vēlreiz izmaisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!