Foto: Shutterstock
Arābi kafiju aromatizē ar kardamonu, kas viņiem skaitās viesmīlības simbols un bez kura nenotiek nevienas saviesības vai svētki. Kardamonu kafijai pievieno vai nu veselu sēkliņu veidā, vai piestā to sagrūžot pulverī. Turklāt kafija vienmēr tiek dzerta salda.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 mlūdens4 kardamona graudiņi4 TKsmalki malta kafija4 TKcukurs

Sagatavošana

1

Ielej nelielā katliņā ūdeni un pievieno kardamonu, maltu kafiju un cukuru. Visu viegli samaisa.

2

Uz vidējas uguns karsē ūdeni, līdz tas gandrīz sāk vārīties. Karsēšanas laikā ik pa brīdim apmaisa kafiju, iestumjot biezumus, kas sastājas gar katliņa malām.

3

Brīdī, kad kafija gandrīz sāk burbuļot, ar karoti ņem putas un liek kafijas krūzītēs, pēc tam uzmanīgi ielej kafiju.

4

Ļauj kafijai 1 minūti "atpūsties" un biezumiem, kas iekļuvuši krūzītē, nogrimt lejup.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!