Foto: Michael Mintskovsky
Iedvesmojies no restorāna "Etage" šefpavāra Mareks Voitecka un pagatavo aromātisku aknu pastēti. Izsmalcināta delikatese, ko baudīt uz grauzdētas maizes šķēles. Brieža aknas noteikti vari aizstāt ar teļa vai liellopa aknām.
240Minūtes
34Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

PASTĒTEI:100 gsīpoli2 gab.ķiploku daiviņas100 gburkāni3 gab.timiāna zariņi1 gab.rozmarīna zariņš1 kgbrieža aknas150 mlLielvārdes Kviešu alus300 mlsaldais krējums180 gsviests3 gpētersīļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti SĪPOLIŅIEM:60 gsviests400 gpērļu sīpoliņi4 gab.timiāna zariņi150 mlsausais baltvīns150 mlsausais sarkanvīns100 gcukurs pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti VINEGRETA MĒRCEI:5 ĒKolīveļļa0.5 TKangļu sinepes60 gviršu medus50 mlsvaigi spiesta apelsīnu sula1 TKābolu etiķis1 TKšalotes sīpoli, sasmalcināti0.5 gab.ķiploku daiviņa1 gab.pētersīļa zariņš SKUJU EĻĻAI:250 gegļu skujas300 mlolīveļla

Sagatavošana

1

Gatavo pastēti: apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, rīvētus burkānus, pievieno timiānu un rozmarīnu. Tad pievieno pienā izmērcētas brieža aknas, alu un sautē 15 - 20 minūtes. Pievieno saldo krējumu un sautē, līdz krējums sabiezē. Gatavajai masai pievieno sviestu, sakapātas pētersīļu lapas, sāli, piparus un sablendē, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.

2

Gatavo sīpoliņus. Pannā izkausē pusi sviesta, apcep pusi sīpoliņu ar pusi timiāna zariņu. Pievieno baltvīnu, pusi cukura, sāli, piparus un sautē uz lēnas uguns, līdz šķidrums sabiezē. Noņem visu no pannas, pannā izkausē atlikušo sviestu, apcep atlikušos sīpoliņus ar timiāna zariņiem un identiskā veidā sautē sarkanvīnā, pievienojot atlikušo cukuru, sāli un piparus.

3

Gatavo vinegreta mērci. Sablendē visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

4

Gatavo egļu skuju eļļu. Noblanšē egļu skujas verdošā ūdenī un nosusina tās. Uzkarsē eļļu līdz 55 grādiem, pārlej egļu skujām un sablenderē. Masu 48 stundas notur istabas temperatūrā, tad izkāš caur plānu salveti.

5

Ēdienu pasniedz ar dzērvenēm, mellenēm, avenēm, avotkresi un mangoldu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!