Foto: Shutterstock

Burvīgs sacepums, kas pildīts trauslā mīklas groziņā. Vispiemērotākā mīkla būs trauslā smilšu mīkla, kuras recepti vari izlasīt šeit. Var arī izmantot gatavo kārtaino mīklu.

45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gtrauslā smilšu vai kārtainā mīkla150 gbrokoļi300 glasis100 gsiers (kūstošs)2 olas400 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem, liekos izkratot laukā. Mīklu izrullē apmēram 3 mm biezu un izklāj formu.

2

Ar dakšiņu sadursta mīklas pamatni un liek formu karstā cepeškrāsnī, cep apmēram 10 minūtes, līdz mīkla viegli apcepusies.

3

Brokoļus sagriež rozetēs, lasi sagriež gabaliņos. Uz rupjās rīves sarīvē sieru.

4

Katliņā uzvāra sālsūdeni, tajā liek brokoļus un vāra 2 minūtes. Ar putu karoti izceļ brokoļus. Ļauj brokoļiem caurdurī notecēt liekajam šķidrumam. Kārto brokoļus un laša gabaliņus mīklas groziņā.

5

Bļodiņā sakuļ olas ar krējumu, sajauc ar sieru, pievieno nedaudz sāli un melnos piparus. Olu mērci lej pāri brokoļiem un lasim, liek atpakaļ krāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz krējuma mērce sarecējusi.

6

Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!