Foto: Privātais arhīvs
Kūkas recepte, kurā izmantots brūnais biskvīts, melnā šokolāde, baltā šokolāde un kokosriekstu piens. Ja pirmajā brīdī rodas aizdomas, kā tas viss garšos kopā, varu pateikt, ka debešķīgi!

Biskvītam es izmantoju divas ripas, katrai no tām atvēlot 3 olas, 3 ēdamkarotes miltu, 3-4 ēdamkarotes kakao un 3 nepilnas ēdamkarotes cukura.

Sākumā sagatavo krēmu. Lasot internetā dažādas receptes, uzgāju, ka citi iesaka nopirkt jau gatavu kokosriekstu krēmu. Es, vismaz piemājas veikalos, neesmu tādu redzējusi. Ir tikai kokosriekstu piens. No vienas citas gatavošanas reizes atcerējos, ka "Prisma" bija nopērkams koksriekstu piens, kurš nebija viendabīgs. Bundžiņas augšpusē ir kokosriekstu masa, apakšā caurspīdīgais piens. Tad nu šoreiz pirku speciāli tieši šo kokosrieksta pienu.

Kokosriekstu masu, kas atrodas bundžiņas augšpusē, liku katliņā karsēties. Sanāca kādas 3 pilnas ēdamakarotes. Ja ir pieejams viendabīgs piens, tad izmanto apmēram 100-200 ml. Karsējoties šī masa kļūst šķidra.

Kamēr karsējās kokosriekstu piens, blenderī sablendēju kokosriekstu skaidiņas un pievienoju karsētajam pienam.

Kamēr piens uz lēnas uguns karsējas, bļodiņā gabaliņos salauzu balto šokolādi. Pēc tam lēju klāt karsto pienu un maisīju, līdz šokolāde izkususi, beigās pievienojot svaigi spiestu laima sulu no viena augļa. Krēms gatavs! Noliek malā, lai istabas temperatūrā masa sabiezē.

Biskvītu cep pēc visparastākās biskvīta receptes. Sākumā atdala olu dzeltenumus no baltuma. Dzeltenumiem pievieno cukuru. Iesaku likt mazāk, lai biskvīts nav salds. Sakuļ, līdz masa palikusi gaiši dzeltena. Pievieno kakao. Es liku 3-4 ēdamkarotes vienai ripai. Otrai man atlika mazāk, līdz ar to, tā sanāca gaišāka. Pēc tam ieber 3 strīķētas ēdamkarotes miltu. Samaisa viendabīgā masā. Uzputo olu baltumus stingrās putās, iecilā biskvīta mīklā un lej veidnē. Cep, kamēr gatavs. Man tas bija 200 grādos 5-7 minūtes vienai ripai. Gatavo biskvītu atdzesē.

Kamēr biskvīts dziest, es šokolādes krēmu ieliku ledusskapī, lai paliek vēl stingrāks. Pēc tam klāju uz biskvīta. Otru kārtu virsū un ledusskapī iekšā - lai sacietē! Krēms nesacietēs galīgi stingrs, bet nebūs arī šķidrs.

Nākamajā dienā, kādu brīdi pirms pasniegšanas, ūdens peldē izkausēju 50 gramus sviesta un melno šokolādi. Masu uzmanīgi uzklāju uz kūkas un liku ledusskapī, ļaujot glazūrai sacietēt. Ja ir kādi dekorēšanas darbi, tad paveic arī tos! Kūka gatava. Krēms sanāk dievīgs un salds. Iesaku skatīties piena/šokolādes/laima sulas proporcijas un vadīties pēc savām garšas kārpiņām. Tā kā man biskvīts nebija salds, tad krēms lieliski šo garšu izlīdzināja. Un jā, atzinīgākās atsauksmes es saņēmu no vīrieškārtas pārstāvjiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!