Foto: Shutterstock
Ātrai zivju maltītei – cepampapīra tīstoklītī pagatavoti foreles steiki ar burkāniem un seleriju kātiem. Ļoti vienkārši un gardi!
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 lieli burkāni3 selerijas kāti1 ĒKolīveļļa800 gforeles steiki(4x200g) pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari4 ķiploka daiviņas1 citrons

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

2

Burkānus un selerijas kātus sagriež vidēji smalkos salmiņos. Cepampapīru sagriež četros palielos kvadrātos. Papīru sabužina un iztaisno, lai tas vieglāk padotos ievīstīšanai.

3

Katras sloksnes vidū saliek burkānu un seleriju salmiņus. Tiem nedaudz uzslaksta eļļu un mazliet apkaisa ar sāli un pipariem. Virs dārzeņiem uzsēdina foreles steiku. To apkaisa ar sāli, pipariem.

4

Virsū liek arī ceturtdaļās sagrieztu ķiploka daiviņu un plānu citrona šķēlīti (ja svaigi garšaugi nebaida, var pievienot kādu timiāna zariņu). Atlikušā puscitrona sulu viegli uzspiež katram foreles steikam. Tad aizvīsta stingri ciet cepampapīra sloksni un saliek tīstokļus uz divām cepešlplātīm.

5

Plātis ar foreļu tīstoklīšiem liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz zivs gatava. Pasniedz uzreiz, uz katra šķīvja liekot pa tīstoklītim. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!