Ir vērts paķimerēties, gatavošanas laikā mainot krāsns temperatūru, lai iegūtu gardākās vakariņas nedēļā. Recepti konkursam "Sīpolu ceļš" piesaka Mārcis Puriņš.
240Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgatkauloti vistas šķiņķīši1 kgsīpoli1 ķiploks50 gdilles50 mletiķis100 mlūdens70 mlolīveļļa2 ĒKsāls1 TKpipari1 čili pipars

Sagatavošana

1

Sīpolus, ķiplokus, dilles sagriež, visas receptē norādītās sastāvdaļas palielā traukā sajauc un liek marinādē vistu. Kārtīgi apmaisa, lai marināde pārklātu gaļu, un liek vēsumā uz 2-3 stundām.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepamtraukā liek vistu šķiņķīšus ar ādu uz augšu, brīvajās vietās liek marinādes blīvo sastāvu (sīpolus, ķiplokus, čili, dilles). Cep 20 minūtes, pēc tam paaugstina temperatūru līdz 250 grādiem un cep 4-10 minūtes (atkarīgs, cik kraukšķīgu garoziņu vēlies iegūt).

3

Izņemot gaļu no cepeškrāsns, katram gabaliņam var uzlikt piciņu sviesta.

Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem, lociņiem. Eksperimentējot ar garšām, var piedevās ēst viegli apceptus baklažānus ar āboliem.

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 8. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!