Foto: Vida Press
Cepeškrāsnī gatavotais vistas šķiņķīšu un burkānu sautējums ir ideāla izvēle pusdienām vai vakariņām tajās reizēs, kad nav spēka rosīties pa virtuvi. Atliek vien visu ātri sagriezt, apcept, sabērt cepamtraukā un ielikt cepeškrāsnī, tālāk viss notiek pats par sevi!
75Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
12 vistas šķiņķīši ar ādu1 ĒKolīveļļa500 gnelieli burkāni2 puravi timiāns un pētersīļi pēc garšassāls, malti melnie pipari150 mlsaldais krējums vai krēmsiers2 ĒKgraudu sinepes2 ĒKangļu sinepes

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

2

Sakarsē sausu pannu, kārto tajā vistas šķiņķīšus ar ādu uz leju un apcep, līdz kļūst zeltaini brūni. Apgriež un apcep gaļu arī no otras puses. Gaļu izņem no pannas un noliek malā.

3

Pannā sakrājušos taukus nolej, sakarsē pannā olīveļļu un apcep tajā palielos gabalos sagrieztos burkānus un puravus. Cep aptuveni piecas minūtes.

4

Apceptos dārzeņus liek lielā, karstumizturīgā traukā, kas piemērots cepeškrāsnij. Pievieno pāris timiāna zariņus un kapātus pētersīļus. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garša.

5

Uz dārzeņiem kārto vistas šķiņķīšus. Pārlej ar 600 ml vāroša ūdens - tam gandrīz pilnībā jānosedz trauka saturs.

6

Cepamtrauku pārklāj ar foliju vai cepampapīru un liek cepeškrāsnī. Pēc 30 minūtēm noņem foliju un turpina cept vēl 20 minūtes.

7

Kad gatavs, izņem cepamtrauku no krāsns. Traukā izveidojušos buljonu lej katliņā, vistu un dārzeņus pārsedz ar foliju (lai ēdiens neatdzistu).

8

Buljonu uzvāra, pievieno saldo krējumu vai krēmsieru un abu veidu sinepes. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.

Vistu un burkānus pasniedz ar sagatavoto mērci, vārītiem kartupeļiem un svaigajiem salātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!