Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Šādi es jau gadiem gatavoju rīsus, kad sakārojas ko austrumniecisku, bet šoreiz nolēmu paeksperimentēt ar prosu. Tiem, kas ķīniešu ēstuvē ar prieku izvēlas ceptus rīsus ar olu, noteikti ies pie sirds arī šādi pagatavota prosa," – savu recepti piesaka kulinārā bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzesvārīta prosa1 ĒKvīnogu kauliņu eļļa1 TKsezama eļļa2 olas0.5 burkāns0.5 glāzesaldēti zirnīši1 ĒKausteru mērce2 ĒKsojas mērce (light)1 ķiploka daiviņa0.5 TKingvera sakne

Sagatavošana

1

Svarīgi ir novārīto prosu pilnībā atdzesēt pirms cepšanas. Būtu labi, ja prosu novārītu, piemēram, no rīta un ieliktu ledusskapī līdz vakariņu laikam, kad vēlies gatavot. Vai novāri to iepriekšējās dienas vakarā, ja plāno gatavot pusdienās.

2

Uz mazas panniņas uzlej pavisam nedaudz eļļas, iesit olas un, ik pa laikam apmaisot, izcep. Noliek malā.

3

Burkānu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs vai sarīvē. Uz smalkās rīves sarīvē nomizotu ķiploku un ingvera sakni. Zirnīšus iepriekš atkausē vai noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni.

4

Uzlej uz pannas vīnogu eļļu, liek cepties ķiplokus un ingveru, aptuveni 30 sekundes, tad pievieno ar dakšiņu sairdinātu prosu. Kārtīgi apmaisa un pievieno mērces, zirnīšus un burkānus. Nedaudz pacepam.

5

Beigās pievieno sezama eļļu, kārtīgi samaisa. Iecilā olu strēmelītes un pasniedz.

Eh, nu patiesi gards, ka nenoēsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!