Foto: Shutterstock
Brīnišķīga, apetītlīga uzkoda. Saldi kraukšķīgie arbūza gabaliņi izceļ pikantos garneļu kumosiņus, bet feta piešķir nopietnību un dod sātu. Ieteicams izmantot jēlas, termiski neapstrādātas garneles. Saldētas garneles pa nakti ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, nākamajā dienā tās būs atlaidušās un piemērotas cepšanai.
30Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gtīģergarneles4 glāzeskubiņos sagriezts arbūzs100 gFetas siers1 ĒKeļļa (cepšanai) saujadīgsti2 TKsēkliņu maisījums MARINĀDEI:0.5 laims1 ķiploka daiviņa1 TKsojas mērce šķipsnačili pipari1 ĒKolīveļļa SALĀTU MĒRCEI:0.5 laims2 ĒKolīveļļa0.5 TKmedus šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Sagatavo marinādi garnelēm. Izspiež sulu no vienas laima puses, iemaisa kapātu ķiploku, šķipsnu čili piparus, sojas mērci, vienu ēdamkaroti olīveļļas. Marinādē liek notīrītas garneles, kurām no muguras izņemta arī zarniņa. Garnelēm ļauj kādas 15 minūtes marinēties.

2

Tikmēr kubiņos sagriež arbūzu, fetas sieru. Sajauc salātu mērci. Izspiež sulu no otras laima puses, sajauc ar divām atlikušajām olīveļļas karotēm, pievieno nedaudz sāli (atceries, ka salātos ir sāļais fetas siers), melnos piparus un medu. Visu labi samaisa.

3

Sakarsē pannu cepšanai ar eļļu. Kad panna karsta, tajā liek garneles un cep no katras puses apmēram minūti, līdz tās kļūst sārtas.

4

Kārto salātus: liek bļodā arbūza gabaliņus, pa virsu pārber fetas gabaliņus, ceptās garneles, uzlej mērci, bet nemaisa. Grezno ar zaļajiem dīgstiem un sēkliņām. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!