Foto: Shutterstock
Ļoti garda tīģergarneļu uzkoda ar asumiņu. Piemērota nelielām viesībām vai īpašam vakaram. Garneles vispirms 30 minūtes marinē. Tikmēr sagatavo salsu. Garnelēm jābūt jēlām, termiski neapstrādātām.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gtīģergarneles1 ĒKeļļa4 saujasjaukti lapu salati MARINĀDEI:1 laims2 ķiploka daiviņas2 cm ingvers2 ĒKolīveļļa SALSAI:1 granātābols1 neliels sarkanais sīpols1 halapenjo (vai čili pipars) saujakinzas lapiņu1 laims šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Ja izmanto saldētas garneles, tās pa nakti no saldētavas ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, tad līdz gatavošanas brīdim tās būs atlaidušās.

2

Sagatavo marinādi: smalki sagriež ķiploku, ingveru bez mizas, sajauc ar olīveļļu un viena laima sulu. Marinādē iemaisa notīrītas tīģergarneles, kurām no muguras izņemta arī zarniņa (astītes atstāj). Ļauj marinēties 30 minūtes.

3

Tikmēr sagatavo salsu. Granātābolam iztīra sēkliņas. Smalki sagriež sarkano sīpolu, halapenjo pipariņu ar visām sēklām. Ja nav halapenjo, var izmantot čili piparu. Salīdzinoši halapenjo ir maigāks. Noplucina kinzai lapiņas un sagriež smalkāk. Visu samaisa kopā, pievieno šķipsnu sāls, pēc garšas samaisa ar laima sulu.

4

Sakarsē pannu ar eļļu. Karstā pannā liek tīģergarneles un cep no katras puses apmēram 1 minūti, līdz garneles kļūst sārtas.

5

Uz katra šķīvja liek sauju ar jauktiem salātiem, pa virsu liek karoti ar granātābolu salsu un ceptās tīģergarneles. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!