Foto: DELFI
Ja ir viena lieta, kas savā būtībā atgādina par to, ka ir vasara, tad tie ir jaunie kabači. Jūliju ar sajūsmu gaidu, jo zinu, ka beidzot, beidzot ir tas laiks, kad var tikt pie vienkāršā kāruma – ceptām kabaču ripiņām. Šis variants būs ideāls tad, ja nepatīk sarežģītas lietas – atliks vien kabačus apviļāt miltos, sakultā olā un apcept uz pannas.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
vidēji liels kabacis milti2 olas, L izmērs pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari šķipsnapaprikas garšviela eļļa cepšanai MĒRCEI: skābais krējums nedaudz violetā bazilika

Sagatavošana

1

Kabaci nomazgā, nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Ja tas ir jaunais kabacis, mīkstumu iztīrīt nav nepieciešams – sēkliņas ir ļoti mīkstas un izcepsies labi.

2

Šķīvī saber miltus un pieber tiem nedaudz sāli, piparus un paprikas garšvielu. Kārtīgi apmaisi.

3

Citā dziļākā šķīvī vai bļodiņā sakul olas un pievieno mazliet, mazliet sāli garšai.

4

Uzkarsē pannu uz nelielas uguns, ielej tajā eļļu. Ķeries klāt pie cepšanas – kabača ripiņu apviļā miltos, tad olā un šauj uz pannas. Kabaču ripiņas cep, lai no katras puses būtu zeltaini brūnas. Un tā, līdz visi kabači sacepti.

5

Sagatavo mērcīti – smalki jo smalki sakapā bazilika lapiņas un pieber tās skābajam krējumam. Ja ir vēlēšanās, var pievienot mazliet sāli un piparus. Krējumu apmaisa un pasniedz kopā ar saceptajiem kabačiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!