Foto: Shutterstock
Tie, kas nav vēl nav pagaršojuši, nemaz nenojauš, cik izcilu recepti laiduši garām. Vien divas sastāvdaļas – lieli šampinjoni vai portobello sēnes, kreptīgs mednieku siers, apvienojas izcilā maltītē, kas pabaros izsalkušākos punčus.
25Minūtes
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gportobello sēnes vai lieli šampinjoni200 gmednieku siers

Sagatavošana

1

Nomazgā un papīra dvielī nosusini sēnes. Nogriez kātiņus, lai viducī var ielikt pildījumu.

2

Sagriez mednieku sieru aptuveni 5 mm biezās šķēlēs, liec sēņu vidučos vienu pie otras, lai noklāj teju visu sēni. Izkārto pildītās sēnes uz cepamās plāts, kur ieklāts cepampapīrs.

3

Cep 200 grādos aptuveni 15-20 minūtes, līdz siers pakusis un apcepies zeltaini brūns.

Starp citu, šo recepti var gatavot ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila, bet, ja gribas vēl ātrāk, sēnes var cept arī uz pannas, bet tad noteikti virsū liec vāku, lai siers pagūst izkust.

Ja vēlies, sēnes vari pildīt ar dārzeņiem, piemēram, tomātiem, papriku, bet tikpat labi iederēsies iepriekš vārīti rīsi vai kuskuss, taču neaizmirsti virsū tāpat likt sieru, lai iegūtu sātīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!