Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda krāsnī cepta vistas krūtiņa ar kraukšķīgu ādiņu, zaļajiem sīpollokiem un pikantu paprikas mērcīti. Vieglām pusdienām vai vakariņām tieši laikā!
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 vistas krūtiņas ar ādu2 saujassīpolloki1 ĒKmandeļu skaidiņas MĒRCEI:60 gblanšētas mandeles0.5 TKkūpināta paprika šķipsnapaprikas garšviela2 ķiploka daiviņas4 ĒKolīveļļa100 gcepta paprika1 ĒKšerija etiķis

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci – pannā apgrauzdē mandeles aptuveni trīs minūtes. Tad pievieno paprikas garšvielas un apcep vēl divas minūtes, pēc tam pievienojot arī saspiestas ķiploka daiviņas un pusi no eļļas. Visu apcep vēl pāris minūtes.

2

Gatavo mērces masu pēc tam liek blenderī, pievienojot arī apcepto papriku un šerija etiķi. Ja ir vēlme, var pievienot arī sāli un piparus. Visu sablenderē vienmērīgā masā un atliek vēlākam.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

4

Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļu un apcep vistas krūtiņas ar ādu uz leju aptuveni četras minūtes, līdz tā ir zeltaina un kraukšķīga. Vistas krūtiņas pārliek cepamtraukā ar ādu uz augšu un cep 20–25 minūtes krāsnī, līdz krūtiņas gatavas.

5

Pannā ielej vēl ēdamkaroti eļļas un žigli apcep veselos sīpollokus, lai tie viegli apbrūnētu.

6

Sīpollokus izkārto uz šķīvja, virsū liekot vistas krūtiņas. Tās apziež ar paprikas mērci un apkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!