Man patīk vakariņām gatavot olu ēdienus. Un ne tikai tādēļ, ka tās ļoti labi sader ar ceptu bekonu (nav noslēpums, ka man garšo bekons), bet arī tāpēc, ka tās gatavot ir vienkārši, turklāt itin veselīgi.

Tikpat ļoti man patīk avokado un viss, ko teicu par olām, ir spēkā arī avokado gadījumā. Nu, labi, varbūt izņemot bekonu. Laikam tādēļ tas bija tikai laika jautājums, kad es nolemtu šīs garšīgās lietas apvienot. Nu tas ir noticis un piedāvāju jums ceptu avokado, olas un bekona recepti!

Iesākumā būs nepieciešams gatavs avokado, pāris olas, nedaudz kraukšķīga cepta bekona un, protams, svaigi lociņi.

20Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 gatavs avokado2 olas2 šķēlescepts bekons, sagriezts gabaliņos pēc garšaslociņi grauzdēta maize (ja vēlas)

Sagatavošana

1

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. Kā zināms, izņemot avokado kauliņu, izveidojas brīnišķīga "bedrīte", kas ir kā radīta... olai!

2

Lai avokado nezvārotos, apakšdaļā nogriež plānu šķēlīti - tik vien, lai auglis stabili stāvētu uz pannas. Sagatavotās avokado pusītes liek uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

3

Atdala olas dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumus uzmanīgi iesēdina avokado pusītēs. Pārlej ar olbaltumu vien tik daudz, lai "bedrīte" piepildītos. Ja tā bijusi par mazu, uzmanīgi pārlej olu bļodiņā un izgreb avokado - tik daudz, lai pietiktu vietas olai.

4

Liek avokado un olu cepeškrāsnī un cep 220 grādos 15 minūtes.

5

Izņem no krāsns, pārkaisa ar ceptā bekona gabaliņiem un svaigiem lociņiem. Gatavs!

Avokado var baudīt, ēdot ar karotīti, vai - tā, kā man patīk - pārsmērējot svaigi grauzdētai maizītei!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!