Foto: Shutterstock
Vienkārša maltīte sātīgām brokastīm vai agrajām pusdienām – ar olu un sieru pildīti saldie kartupeļi. Pasniedz tos ar svaigiem salātiem un baudi, kamēr vēl silti.
105Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 saldie kartupeļi4 olas2 saujassarīvēts siers pēc garšassāls pēc garšaspipari lapu salāti pasniegšanai

Sagatavošana

1

Veselus saldos kartupeļus nomazgā un sadursta ar dakšiņu. Uzliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C un cep 40–50 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.

2

Pēc tam kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm un ar karoti izgrebj to mīkstumu, atstājot pavisam nelielu kārtu neizgrebtu (1 cm biezuma). Izgrebto mīkstumu samaisa ar sarīvēto sieru un sapilda atpakaļ izgrebtajās kartupeļu pusītēs. Tās izkārto uz cepešplāts. Katrā saldā kartupeļa pusītē iesit pa olai, pārkaisa ar sāli un pipariem.

3

Sapildītus saldos kartupeļus liek atpakaļ cepeškrāsnī, temperatūru samazina līdz 190°C un cep vēl 10–15 minūtes, līdz olas gatavas.

Saldo kartupeļu pusītes pasniedz uz šķīvjiem ar svaigiem lapu salātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!