Beidzot klāt ir atvaļinājumu laiks ar laiskiem vakariem, lēniem rītiem un iespēju gatavot ikdienas maltītes pārdomāti un skaisti. Izmanto iespēju izmēģināt jaunas receptes!

Vislabāk šo salātu gatavošanai izmantot jaunos kartupeļus, kas ir aromātiski un garšo pēc vasaras! Tā būs laba piedeva grilētiem ēdieniem vai piestāvēs vieglām vakariņām ģimenes lokā.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

12 gab.maza izmēra jaunie kartupeļi300 gromiešu salāti, sagriezti gabaliņos MĒRCEI:1 gab.ola30 mlolīveļļa1 gab.ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploku spiedi90 gParmezāna siers pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas mērces sastāvdaļas mazā trauciņā ar vāku, traukam uzliekot vāku un to pamatīgi sakratot, līdz visas sastāvdaļas ir kārtīgi sajaukušās.

2

Katlā ielej aukstu ūdeni, liec nomizotos kartupeļus un vāri, līdz kartupeļi ir mīksti, bet nejūk ārā, vidēji 10-15 minūtes. Nolej ūdeni un atdzesē. Lielākos kartupeļus pārgriez uz pusēm.

3

Kartupeļus un salātlapas liec lielā bļodā. Pirms pārliešanas mērci sakrati vēl vienu reizi un pievieno salātiem. Viegli samaisi. Pirms pasniegšanas pārber ar Parmezāna sieru un pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!