Foto: Shutterstock
Ātro brokastu vai veselīga deserta ideja, ko sagatavot iepriekšējā vakarā – čia sēklu pudiņš. Kivi sezonā to vari papildināt ar šo augļu biezeni, kas piešķirs patīkamu svaigumu. Ja liekas, ka deserts par skābu vai pliekanu, to vari papildināt ar kādu tējkaroti medus.
240Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKčia sēklas280 ggrieķu jogurts220 mlmandeļu piens kivi mandeļu skaidiņas

Sagatavošana

1

Sagatavo četras glāzītes – katrā glāzītē ber pa krietnai ēdamkarotei čia sēklu. Atsevišķā traukā sajauc grieķu jogurtu ar kokosriekstu vai mandeļu pienu. Pēc tam vienlīdzīgi jogurta masu sadala starp četrām glāzītēm un samaisa ar čia sēklām.

2

Čia sēklu pudiņu liek ledusskapī vismaz uz 3–4 stundām vai nakti, ļaujot pudiņam uzbriest.

3

Kad tas gatavs ēšanai, no kivi izgreb mīkstumu un sasmalcini blenderī, līdz veidojas biezeņa konsistence. Kivi biezeni kārto glāzītēs virs čia pudiņa, dekorē ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!